Uw Plan

Behandelplan

Indien u reeds een volledige gebitsprothese heeft zijn er 6 afspraken nodig voor het vervaardigen van een nieuwe boven- en onder- prothese. Een behandelplan ziet er dan  meestal als volgt uit:

Afspraak 1.

De tandprotheticus maakt een afdruk van uw boven en onderkaak. Deze worden in het laboratorium in gips uitgegoten en er worden precies passende kunsthars plaatjes op gemaakt voor het maken van de persoonlijke afdrukken; meestal gebeurt dit al bij het kennismakingsgesprek.

Afspraak 2.

Met de kunstharsplaatjes worden zeer nauwkeurige afdrukken van uw beide kaken gemaakt, deze vormen de basis voor uw toekomstige nieuwe prothese. Deze precisie afdrukken worden op het laboratorium met speciale gips uitgegoten, waarna er apparatuur wordt opgebouwd om de afstand en relatie van uw onderkaak t.o.v. uw schedel te meten. 

Afspraak 3.

De tandprotheticus gaat m.b.v. de voor u op maat gemaakte apparatuur de afstand en positie van uw onderkaak t.o.v. uw bovenkaak meten, ook kijkt hij waar de tanden moeten komen te staan en legt hij het midden precies vast. Kleur en vorm van de tanden worden samen met u uitgezocht. De tandtechnicus heeft nu alle gegevens en kan met uw nieuwe prothese aan de slag gaan. Eerst worden de gipsmodellen m.b.v. de opgemeten waarden in een speciale kaakstimulator geplaatst waarna de door u uitgekozen tanden , in was op de beide kaken gezet worden.

Afspraak 4.

Uw prothese kan gepast worden, u kunt de vorm,kleur en stand van uw tanden beoordelen en omdat alles in was gepast wordt kan de tandprotheticus eventuele veranderingen meteen uitvoeren. De tandprotheticus controleert verder de pasvorm en nog enkele technische aspecten en als alles naar wens is kan er toestemming gegeven worden om de prothese definitief af te gaan maken. De pasprothese gaat nu terug naar het laboratorium, waar hij wordt omgezet in het definitieve materiaal, daarna wordt alles glad en netjes afgewerkt en gepolijst.  

Afspraak 5.

De tandprotheticus gaat de definitieve prothese bij u plaatsen en controleren. Indien alles naar wens is zult u wel even aan de nieuwe situatie moeten gaan wennen; dit kan enkel weken duren. Er wordt nu nog een laatste afspraak gemaakt voor een nacontrole. Mochten er in de tussentijd pijnklachten optreden dan moet u direct contact met ons opnemen.

Afspraak 6.

De tandprotheticus controleert nogmaals de pasvorm en functie van uw nieuwe prothese. Waarnodig zal hij alsnog correcties uitvoeren.